Ontwerpfase


Ontwerpfase (2015)

De ontwerpfase is gestart in maart 2015 en is in het voorjaar van 2016 afgerond.

Europese aanbesteding

Na een uitgebreid Europees aanbestedingstraject hebben we het InboCuld gegund om het ontwerp te maken voor de neiuwe campus. In de periode van maart tot september 2015 is gewerkt aan het voorlopig ontwerp (VO). Vanaf oktober 2015 is dit VO uitgewerkt tot een definitief ontwerp (DO) dat in het voorjaar van 2016 afgerond is.

Ontwerpproces

De tijd tot de zomer van 2015 heeft het ontwerpteam gebruikt om zoveel mogelijk informatie op te halen uit de organisatie. In dit traject is, net als in de planfase, een groot aantal mensen in de organisatie uitgenodigd om mee te denken. Om een goed beeld te krijgen van wat er in de organisatie leeft, is het ontwerpteam het gesprek aangegaan met academies, diensten, werkgroepen en commissies en hebben zij een aantal inhoudelijke Campus Labs (workshops) georganiseerd voor studenten en medewerkers. Na de zomer van 2015 is het ontwerpteam de diepte ingegaan op specifieke onderwerpen met werkgroepen van academies en diensten. Aan de hand van deze input is het definitief ontwerp van de campus in maart 2016 opgeleverd.

Campus Lab

Om het gehele ontwerpproces zo transparant mogelijk te maken hebben we in het H-gebouw op locatie Mgr. Hopmansstraat een Campus Lab ingericht. Hier heeft het ontwerpteam, samen met het projectteam, gewerkt aan het ontwerp van de nieuwe campus.

Campus Roadshow

In oktober 2015 en in mei 2016 kwamen er zo’n 200 studenten en medewerkers af op de Campus Roadshow. Het campusteam bezocht alle locaties in Breda om te vertellen over het voorlopig ontwerp (oktober 2015) en het definitief ontwerp (mei 2016) van de nieuwe campus. Schetsen en plattegronden werden getoond en iedereen kon de maquette van het campusterrein bekijken, de Virtual Tour en The making of the new campus. Dit alles vind je terug op deze website.

Bekijk hier Chapter 2 van The Making Of the new campus (ontwerpfase).

Een overzicht van de inrichting van het nieuwe groene campusterrein:

Plan-Campus-Site_bewerkt-voor-website

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk alle berichten uit deze fase