Project


Project

Breda University of Applied Sciences werkt aan de ontwikkeling van een optimale, kwalitatief hoogwaardige en actuele leer- en werkomgeving in de vorm van een campus op locatie Mgr. Hopmansstraat in BredaBekijk locatie op Google Maps.

 

Waarom een campus?

Het idee is dat een campusomgeving uitnodigt elkaar te ontmoeten. Dat biedt dus nog meer mogelijkheden elkaar te inspireren en kennis uit te wisselen. De campus bevordert studie en waardevolle ontmoetingen en het maken van cross-overs. Hiermee draagt de campus bij aan een hoogwaardige internationale uitstraling.

Waar komt de campus?

We hebben het kloostergebouw aan de Mgr. Hopmansstraat 2-4 in Breda gekocht. Dit ligt naast het huidige hoofdgebouw. Hiermee ontstaat de mogelijkheid alle academies plus bestuurs- en stafdiensten op één locatie te realiseren. Het campusterrein wordt gevormd door het huidige perceel aan de Mgr. Hopmansstraat 1 en 15, het perceel van het klooster, het perceel aan de Beverweg en de hiertussen gelegen openbare ruimte.

NHTV campus luchtfoto

Bekijk de grote versie

Wanneer is de campus er?

De ontwikkeling van de campus is een grootschalig project dat een aantal jaren gaat duren. De planning is dat de campus in 2020 gerealiseerd is.

Wat komt er op de campus?

Onze opleidingen zijn op dit moment gehuisvest op vier locaties in Breda. Als de campus klaar is, dan komt alles samen op locatie Mgr. Hopmansstraat in Breda. Verder komt er een grote multimedia library in het klooster, een business centre in het huidige hoofdgebouw en er komen restaurants en recreatie- en sportfaciliteiten.

Social Community Area

De vijf academies krijgen een herkenbare plek op de campus. Ook komt er een centrale ontmoetingsplek, waar een belangrijk deel van de gemeenschappelijke activiteiten plaatsvindt, omdat kennisontwikkeling en onderwijs nu eenmaal vakgebied en academie overstijgen.

Business Community Area

Op de campus zijn onze externe partners van harte welkom om mee vorm te geven aan onze kennisprojecten en het onderwijs. Waar dat nuttig en mogelijk is, worden deze bezoekers ook in ruimere zin gefaciliteerd. Denk aan een tijdelijke werkplek, seats to meet en een incubator.