Zusters onder de indruk van klooster

11 februari 2019


Zusters onder de indruk van klooster

Het bezoek van de zusters van de congregatie Alles voor Allen aan het klooster, afgelopen donderdag, was in één woord indrukwekkend.
De voormalige bewoonsters van het klooster Maria Mater Dei – nu in gebruik als Horizon Building van Breda University of Applied Sciences (BUas) – konden voor het eerst het gehele gerenoveerde klooster bewonderen. Ze hebben natuurlijk al eerder het klooster bezocht, maar nu was het volledige plaatje af, met kapel en al.

Sibelicious verzorgt ontvangst en diner
Tijdens de rondleiding waren de zusters zeer te spreken over hun eens zo geliefde woonomgeving. We hoorden vooral veel ‘Oh’s’ en ‘Ah’s’ wanneer ze hun oude vertrouwde kloostertafels, piano, kerkbanken en foto’s in het gebouw herkenden. Ze werden ontvangen door studenten van het leerbedrijf Sibelicious, dat de ontvangst en gezamenlijke maaltijd uitstekend had voorbereid. De begeleiders van BUas – onder aanvoering van Nico van Os – leidden vol trots de zusters rond en vertelden over de bouw en de nieuwe gebruikers. Het was erg leuk om te zien dat de zusters, medewerkers en studenten bij de rondwandeling wederzijds nieuwsgierig waren naar elkaar, waarbij de zusters ook informeerden of je in het gebouw wel goed kon leren en fijn werken.

Danklied van de zusters
De zusters toonden hun dankbaarheid met een prachtig danklied voor de bediening en de keukenbrigade, die zichtbaar onder de indruk waren van zoveel oprechte waardering. Het was een indrukwekkende avond, die nog extra onvergetelijk werd dankzij de groepsfoto in de kapel van de zusters en hun begeleiders.

Bekijk hier de foto’s.