Studenten Tourism adviseren over campus

15 februari 2019


Studenten Tourism adviseren over campus

Ruim 100 studenten Tourism adviseren Breda University of Applied Sciences (BUas) over de buitenruimte van het toekomstige campusterrein.

De Design Challenge Campus Experience laat derdejaars studenten Tourism kennismaken met Design Thinking en laat ze drie verschillende vraagstukken rondom het terrein beantwoorden:

* Hoe de gebruikers van de campus op een prettige manier geïnformeerd kunnen worden door middel van bewegwijzering
* Welke functies we kunnen toevoegen aan de places/ontmoetingsplekken op het terrein
* Hoe kunnen we het BUas park gebruiken voor ‘community-building’: hoe kunnen we de groene buitenruimte gebruiken om studenten, medewerkers en externen tot elkaar te laten komen? Zodat er creatieve, internationale samenwerkingsverbanden ontstaan, waar iedereen de vruchten van plukt?

Tijdens een pressure cooker-sessie gingen de studenten aan de slag met bovenstaande vraagstukken. Isabelle Leijser was namens het Campusteam aanwezig voor inhoudelijke vragen en het creatieve proces werd begeleid door Michiel Brokke.

Aan het einde van de middag pitchten de studenten hun beste plannen in de vorm van vijf inspirerende presentaties. Het was moeilijk om een winnaar aan te wijzen, maar uiteindelijk besloot de jury unaniem ITM2 uit te roepen als beste team. Dit vanwege de consistente opbouw van het voorstel en de uitstekende presentatie, afgesloten door een leuke video. Het Campusteam neemt deze input mee in de ontwikkeling van de invulling van het terrein.

Bekijk hier de foto’s.