Oplevering Ocean gebouw 

30 augustus 2019


Oplevering Ocean gebouw 

Het voormalige H-gebouw van Breda University of Applied Sciences (BUas) is door het bouwteam van Aannemerscombinatie PIF gerenoveerd tot een nieuw Ocean gebouw. Bouwkundig aannemer Winters heeft, samen met haar partners TES Installatietechniek en Van Delft Groep, de afgelopen maanden hard gewerkt aan de realisatie van dit project.

PIF startte op 1 februari met de werkzaamheden en op 18 juli vond, geheel volgens planning, de feestelijke oplevering plaats. Arend de Boer, de directeur van PIF en Thea van Sambeeck, projectleider Campus, tekenden dan ook met een tevreden gevoel de opleverdocumenten. Nico van Os van het College van Bestuur van BUas, sprak vervolgens een woord van dank uit voor de inzet en betrokkenheid van het bouwteam en de eveneens aanwezige ontwerpers en adviseurs.

Inmiddels is de inrichting van het Ocean gebouw al aardig op gang. Door de verbouwing is er – naast de meer traditionele lokalen – een ruime, open leer- en werkomgeving gecreeërd. Men kijkt aan weerszijden uit op het campusterrein en op de naastgelegen groene zone met het riviertje de Molenley. Vanaf 3 september wordt het Ocean gebouw al gedeeltelijk in gebruik genomen als het gaat om de grote collegezalen op de begane grond en de klaslokalen op de verschillende verdiepingen. Vanaf oktober zal het Ocean gebouw volledig ingericht zijn, waarna in de herfstvakantie Leisure & Events haar intrek neemt in het gebouw.