Op weg naar een nieuwe campus!

20 augustus 2019


Op weg naar een nieuwe campus!

Benieuwd naar de voortgang van campusontwikkelingen in het Mgr. Hopmansstraat gebied? Hoewel de meeste mensen hebben genoten van een welverdiende zomervakantie, werken wij hard aan de laatste stappen van de bouw van de campus. Vlak voor de zomervakantie bezochten enkele medewerkers de bouwplaats om persoonlijk de situatie in de gebouwen Frontier en Ocean te inspecteren. Hieronder een korte impressie.

“Ik herken het niet meer!” Dat is wat ons gelukkig maakt. Alle noodzakelijke sloopwerkzaamheden zijn uitgevoerd in het Ocean Building (het voormalige H-gebouw), dat nu een open, transparante omgeving biedt. Medewerkers van Leisure & Events waren blij verrast over de verandering van dit enigszins ouderwetse gebouw tot nu toe. “Ik kan niet wachten om hier te gaan werken!” zei iemand enthousiast toen de ontwerpen van de nieuwe visuals werden gepresenteerd. Het wachten wordt snel genoeg beloond. Het werk gaat onverminderd door en het gebouw is klaar voor gebruik na de herfstvakantie.

Gemaakt door onze eigen studenten

Medewerkers van Games & Media waren ook aangenaam verrast toen ze het Frontier Building (het voormalige hoofdgebouw) betraden. Vooral het ‘Penthouse’ op de vierde verdieping is populair. “Dit is mijn flexibele werkplek!”. Je hebt geluk als je in de technische ruimte of het mediaproductiehuis werkt. Dan kun je genieten van een prachtig uitzicht op het hart van de groene campus en het klooster. De andere kant van de vloer – waar de Life Drawing Room van Games komt – biedt ook een inspirerend beeld. De ruimtes waar de vier Game Labs komen te staan, werden grondig onderzocht. Licht, temperatuur, akoestiek, geen enkel detail werd over het hoofd gezien. Net als de situatie in de speciale ruimtes waar de 3D-printers trouwens worden geplaatst. Bijzonder detail: veel visuals op de muren zijn gemaakt door onze eigen studenten. Je kunt het niet authentieker hebben!

Net om de hoek

Games & Media hebben hun Game Labs en Production House; Built Environment & Logistics hebben hun eigen ontwerpstudio’s. In deze speciale studio’s hebben de studenten alle ruimte om aan schaalmodellen te werken. Bovendien zijn er veel open ruimtes waar studenten aan projecten kunnen werken, terwijl medestudenten hun docenten om de hoek hebben. Op de eerste verdieping zijn er ook de examenruimtes die door alle opleidingen worden gebruikt. Een rustige plek op de campus waar studenten in volledige concentratie aan examens kunnen werken. De toekomstige gebruikers van dit deel van het gebouw keken ook kritisch naar het werk in uitvoering en dat is goed, want dat kan ons alleen maar verder helpen.

Een geweldige showcase

Het is duidelijk dat iedereen enthousiast is over de voorzieningen op de begane grond in het Frontier-gebouw. Dit hele gebied wordt een gemeenschappelijke ruimte. Het Innovation Square bevindt zich in de vleugel aan de St. Ignatiustraat-zijde. Dit wordt een geweldige showcase van ons instituut met startups en studentenbedrijven, ontmoetingsplaatsen, enz. Het Research Lab, de Music Room en de BUas Radio Studio bevinden zich in het centrale deel en in de vleugel op de Mgr. Hopmansstraat komt een volledig gerenoveerd restaurant. Hopelijk is iedereen net zo enthousiast als de medewerkers die we onlangs hebben rondgeleid. We kijken zeker uit naar het moment dat we deze twee prachtige gebouwen kunnen gaan gebruiken.

Bekijk de laatste foto’s van beide gebouwen om een impressie te krijgen van al het werk dat als gedaan.