Laatste grote sloopwerkzaamheden Frontier-gebouw

25 april 2019


Laatste grote sloopwerkzaamheden Frontier-gebouw

Eén van de laatste spectaculaire sloopklussen was het verwijderen van de grote vliesgevel van de voormalige centrale hal. 

Sinds augustus 2018 is er, stap voor stap, een groot deel van de binnenwanden van het N-gebouw gesloopt. Daarnaast zijn aan de buitengevel de vliesgevels van de trapportalen grotendeels weggehaald en vervangen door nieuwe kozijnen met HR++ glas: goed tegen de kou maar ook tegen warmte!

Vliesgevel verwijderd
Op de plek waar je vanaf het parkeerterrein of de fietsenstalling door het kleine portaal het N-gebouw binnenging, stond de grote vliesgevel. Deze gevel bestond uit goedkope kozijnen met enkel glas en gaf veel klachten, nog even los van een hoog energieverbruik. Het slopen van de vier verdiepingen hoge glazen gevel en de entree was weliswaar een indrukwekkende operatie maar de klus kon binnen enkele uren worden geklaard. Gelukkig was er een alerte collega in de buurt om een filmpje te maken en dit wilden we graag met alle medewerkers delen.

Bekijk het filmpje om te zien hoe de enorme glazen pui wordt gesloopt:

Opbouwen van nieuwe glasgevel en entree
Vervolgens wordt nu gewerkt aan het weer opbouwen van de nieuwe glasgevel en een nieuwe entree ter hoogte van de oude kantine. Wil je hiervan live de beelden volgen kan dat via de webcam.

Bouwkundig is het project daarmee in een vergevorderd stadium, maar natuurlijk vergen ook de installaties en de wand- en vloerafwerking nog de nodige aandacht. Gelukkig verlopen deze werkzaamheden voorspoedig en hopen we binnenkort de eerste beelden van deze afwerking te kunnen laten zien.