Verbouw in volle gang

21 maart 2018


Verbouw in volle gang

De nieuwe campus van NHTV Breda – vanaf 1 september Breda University of Applied Sciences – krijgt steeds meer vorm. Hieronder een overzicht van wat wanneer gaat gebeuren en een  update van de verbouwactiviteiten.

Toegang campusterrein

De ventweg langs de St. Ignatiustraat – nu nog een bouwweg – is aangelegd. Als de renovatie van de drie campusgebouwen is afgerond, wordt de weg afgewerkt. De ventweg vormt dan de toegang tot het parkeerterrein aan de oostkant van het campusterrein. Deze weg krijgt bij de inrit ook nog een vertakking naar rechts voor de ontsluiting van het parkeerterrein dat achter het klooster gerealiseerd wordt. De Mgr. Hopmansstraat is afgesloten vanwege werkzaamheden ten behoeve van de inrichting van het groene hart van de campus. Vanaf september wordt deze weg weer opengesteld voor langzaam verkeer (voetgangers en fietsers) en hulpdiensten.

Verbouwing klooster

In het klooster is heel veel werk verzet, ook al is dat aan de buitenkant nauwelijks te zien. De beide atriums – voorheen binnentuinen – zijn (bijna) overkapt, de nieuwe indeling is opgebouwd, er is gestukt en nieuwe kozijnen zijn geplaatst. Binnenkort wordt gestart met de realisatie van de nieuwe entree tussen de twee bouwdelen van het klooster. Deze nieuwe entree is eigenlijk het enige dat aan de buitenkant zichtbaar anders wordt. Het ontwerp past uiteraard volledig in de stijl van de monumentale gevel van het gebouw.

Het belevings- en inrichtingsplan voor het klooster is afgerond. In het klooster komen o.a. een grote bibliotheek, een studielandschap, restaurants en een ServiceDesk. In de zomer verhuizen de opleidingen Hotel, Facility en Toerisme naar het klooster en vanaf september gaan de lessen van start. Er lopen inmiddels ook allerlei projecten om studenten en medewerkers – in stappen – voor te bereiden op de verhuizing en het studeren en werken op de nieuwe campus.

Hoe nu verder?

De verbouwing van het huidige (grote) hoofdgebouw van NHTV start na de zomer. Ook voor dit gebouw is er een belevings- en inrichtingsplan uitgewerkt in samenwerking met de opleidingen en diensten die vanaf september 2019 in dit gebouw gehuisvest worden. In dit gebouw komen – naast een Business Centre en een restaurant – de opleidingen Games, Media, Logistiek en Built Environment. Als laatste staat de renovatie van de voormalige MAVO op de planning. In dit gebouw worden sportvoorzieningen en een sportbar gerealiseerd. Vanaf september 2019 start de opleiding Leisure & Events hier.

Bekijk hier de laatste foto’s van de verbouwing van het klooster.

We hebben ook twee prachtige video impressies van de nieuwe inrichting van het zuidelijk en noordelijk deel van het klooster. Je kunt ze hier bekijken.

De verbouwing van het klooster is ook live te volgen via de webcams (rechts in de kantlijn).