Grote opkomst informatie-avond buurtbewoners

28 november 2018


Grote opkomst informatie-avond buurtbewoners

Op maandag 19 november vond er in het nieuwe Horizon gebouw een informatie-bijeenkomst plaats voor buurtbewoners. Doel van de avond was om de omwonenden te informeren over de verdere ontwikkeling van de campus van Breda University of Applied Sciences (BUas) 

Ongeveer 100 buurtbewoners hoorden Tim van Leeuwen, hoofd Accommodation, Facility and Planning, vertellen over de campusplannen voor het komende jaar. De situatie in de wijk was hierbij natuurlijk het belangrijkste thema. Wat ervaren de buurtbewoners met betrekking tot parkeren en veiligheid? En hoe kan BUas hier rekening mee houden? Van Leeuwen vertelde onder meer over de maatregelen die al genomen zijn met betrekking tot mobiliteit van medewerkers, zoals de subsidiëring van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en de fiets. Zo werkt BUas toe naar een situatie waar het autoverkeer zo min mogelijk impact op de buurt heeft. Monitoring van het aantal auto’s en de parkeersituatie in de wijk is daarbij een belangrijke factor.  

Rondleiding 

Na de bijeenkomst was er gelegenheid voor een rondleiding door het nieuwe Horizon gebouw. Dit voormalige klooster heeft een centrale plek in de wijk. De gasten waren zeer te spreken over de prachtige transformatie van het gebouw. Bij de ontwikkeling van het open campusterrein is duidelijk rekening gehouden met de buurtbewoners, die kunnen wandelen in de parkachtige omgeving. Ook de komst van restaurant Sibelicious, waar we menig buurtbewoner al mochten ontvangen, is een aanwinst voor de wijk. Natuurlijk kunnen de buurtbewoners in de toekomst ook gebruik maken van het sports café of andere cateringfaciliteiten. De campus is er immers voor iedereen. 

Afspraken voor de toekomst 

Na afloop vertelde Tim van Leeuwen dat het Campusteam van Breda University of Applied Sciences haar best zal doen om in het nieuwe jaar een bijeenkomst met de gemeente te plannen. Hierbij zullen zaken als parkeervergunningen, de snelfietsroute en de in-en uitrit aan de Ignatiusstraat aan bod komen.