E-cars project succesvol!

8 maart 2018


E-cars project succesvol!

​Op en rond het NHTV-terrein zijn tegenwoordig blauwe e-cars te zien. Medewerkers van NHTV kunnen deze gebruiken voor bijvoorbeeld zakelijke ritten. Breda Elektrisch is een gezamenlijk project van NHTV, Avans en de gemeente Breda. Het project past perfect in de duurzame doelstellingen die we aan de nieuwe campus hebben gekoppeld. Het project loopt nu drie weken en er wordt al veel gebruik gemaakt van de elektrische auto’s. Nico van Os van het bestuur van NHTV schreef er een column over.

Wie had gedacht dat ik als fanatieke fietser een BMW zou onthullen?

‘NHTV wordt een groene, parkachtige campus: een prettige plek om te werken en leren en een mooie faciliteit voor de stad Breda. Op de campus komt veel aandacht voor groenvoorziening, sport en andere faciliteiten. Zo bouwen we aan een ‘NHTV-community’ met vitale studenten en medewerkers die met plezier naar de campus komen. Het liefst natuurlijk op de fiets; en dan maakt het niet uit of dat een gewone of een elektrische is. Sinds een half jaar is mijn fietsafstand verdubbeld; maar mijn conditie is er daarom zeker niet slechter door geworden. Het is vaker droog dan je denkt en deze week gewoon een muts op tegen de vrieskou.

De keuze voor een groene campus brengt ook andere keuzes met zich mee. Om voldoende ruimte te scheppen voor die prettige omgeving en recht te doen aan de duurzaamheidsgedachte, is gekozen voor een beperkt aantal autoparkeerplaatsen. Over de totale woon-werkregeling is het bestuur in overleg met de medezeggenschapsraad, want er zijn plussen en minnen.

Een van de plussen is dat je in een elektrische BMW kunt rijden als je overdag voor NHTV op pad gaat; je neemt dan geen parkeerplaats in met je eigen auto, doet wat aan je conditie en je helpt het milieu, wat allemaal uitstekend past bij onze duurzaamheidsgedachten.

Daarom deed ik dus mee aan de formele onthulling van de auto’s die we gaan gebruiken in het kader van Breda Electric; en de kleuren van dat logo passen ook nog precies bij onze eigen nieuwe naam.’

Nico van Os, lid College van Bestuur NHTV

Lees hier meer over het project.