Herinrichting campusterrein

23 oktober 2017


Herinrichting campusterrein

Een groene campus

In het ontwerp van de nieuwe, groene NHTV Campus is ruim aandacht besteed aan de uitwerking van het zogeheten bomenplan.

Achterliggende gedachte achter dit plan is dat er een goede balans ontstaat tussen groenblijvende en bladverliezende bomen. Op die manier is er ook in de winter nog sprake van een relatief groene campus. Verder is de insteek geweest zoveel mogelijk inheemse planten en bomen te gebruiken in een grote diversiteit, opdat de ecologische waarde (denk aan bloeiwijze, insecten, vogels) zo groot mogelijk is.

Het bomenplan is zo opgezet dat er zo min mogelijk bomen gerooid of verplaatst hoeven te worden. De bomen die gerooid zijn of worden, zijn vooral ‘waaibomen’ (Elzen, Berken en Populieren) die in slechte staat verkeren. Vanwege ziekte wordt een aantal Essen gerooid die op het kloosterterrein staan. Een aantal Lindes, Platanen en Eiken wordt in een later stadium verplaatst naar een ander plekje op de campus. Deze soorten zijn wel goed verplantbaar.

In de herfstvakantie is gestart met de aanpak van het campusterrein van NHTV. Oude bomen maken plaats voor nieuwe, opdat we straks kunnen genieten van een optimale groene campus! Er is bewust voor gekozen deze werkzaamheden tijdens de herfstvakantie uit te voeren om eventuele overlast voor iedereen tot een minimum te beperken. Binnenkort gaat Bouwbedrijf Mertens starten met de doorbraak tussen het zuidelijk en het noordelijk deel van het klooster. Hier komt een prachtige nieuwe entree.

Entrance | Convent

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mocht je vragen hebben, stuur dan even een bericht naar campus@nhtv.nl.